Bengali Current Affairs Quiz: 20-21 October 2019 [DOWNLOAD PDF]

Bengali Current Affairs Quiz: 20-21 October 2019 with Free Download PDF file for competitive exams in Govt, Railway and Bank with the latest information. Bengali Current Affairs Quiz: 20-21 October 2019 You can try our Current Affairs Quiz in Bengali Language Here. Bangla pdf This section will help you for better preparation for your job interview in the banking sector, govt exams, and railway exams.

Current Affairs Quiz General Knowledge Quiz
Online Mock Test Facebook Page

Home > Current Affairs Quiz > Bengali Current Affairs Quiz: 20-21 October 2019

1. Joko Widodo, পুনরায় কোন দেশের রাষ্ট্রপতি নির্বাচিত হয়েছেন?

[A] Singapore

[B] Malaysia

[C] Indonesia

[D] Thailand

Show Ans

Correct Answer: [C] Indonesia

Expl : Joko Widodo পুনরায় October 20, 2019 -এ ইন্দোনোশিয়ার রাষ্ট্রপতি হিসাবে নির্বাচিত হয়েছেন। 

2. হরিয়ানা বিধানসভা নির্বাচন 2019 কতটি আসনে অনুষ্ঠিত হয়েছিল?

[A] 85

[B] 90

[C] 79

[D] 95

Show Ans

Correct Answer: [B] 90

Expl : হরিয়ানা ‘বিধানসভা নির্বাচন 2019’ 21 ই অক্টোবর, 2019 সকাল 7:00 টা থেকে 6:00 অপরাহ্ন পর্যন্ত অনুষ্ঠিত হয়েছিল।

3. ‘Ayurveda Palliative Care Unit’ সম্প্রতি কোন শহরে অনুষ্ঠিত হয়েছিল?

[A] New Delhi

[B]Bengaluru 

[C] Pune

[D] Haridwar

Show Ans

Correct Answer: [A] New Delhi

4. ‘Police Commemoration Day 2019’ কবে পালিত হল?

[A] 20th October

[B] 19th October 

[C] 22nd October

[D] 21th October

Show Ans

Correct Answer: [D] 21th October

5. কোন রাজ্য সরকার সম্প্রতি কেন্দ্রীয় প্রকল্প ‘PM-KISAN’ বাস্তবায়নে সম্মত হয়েছে?

[A] Rajasthan

[B] Madhya Pradesh 

[C] Kerala

[D] Delhi

Show Ans

Correct Answer: [D] Delhi

6. ‘Baliyatra’ কোন রাজ্যের বৃহত্তম বাণিজ্য মেলা?

[A] কেরালা 

[B] অন্ধ্রপ্রদেশ 

[C] পশ্চিমবঙ্গ 

[D] উড়িষ্যা 

Show Ans

Correct Answer: [D] উড়িষ্যা 

7. ‘Nuclear Energy Conclave 2019’ কোন শহরে অনুষ্ঠিত হয়েছিল?

[A] মুম্বাই 

[B] নিউ দিল্লী 

[C] কোলকাতা 

[D] জয়পুর 

Show Ans

Correct Answer: [B] নিউ দিল্লী 

8. ‘Military World Games 2019’ চীনের কোন শহরে শুরু হয়েছে?

[A] Hangzhou

[B] Beijing

[C] Wuhan

[D] Shanghai

Show Ans

Correct Answer: [C] Wuhan