Best 100 Synonyms Practice Set for All Exam

Synonyms Practice Set

Synonyms Practice Set for All Exam In this Post, We Provide 100 best Synonyms for TET, IBPS, SBI, RRB, RBI, SSC for all Competitive Exam. Synonyms are the most important part for Central Govt. Competitive Exam. Synonyms Practice test, Synonyms Test Practice with Answers, Synonyms and Antonyms Exercises, Synonyms for Cat Exam Pdf, Quiz on Synonyms, synonym Practice, Competitive English Practice Set, Multiple Choice Questions on Synonyms. Read other General English post and Join Our Telegram Channel to Get Free PDF.

Best 100 Synonyms Practice Set for All Exam

Direction: Choose the word which is most nearly the same in the meaning of the word.

1) REMEDY

[A] redress

[B] market

[C] cure

[D] get

Show Ans

Correct Answer: [C] cure

2) FALLACIOUS

[A] absurd

[B] droop

[C] untrue

[D] peril

Show Ans

Correct Answer: [C] untrue

3) MOLECULE

[A] particle

[B] skiful

[C] weak

[D] shabby

Show Ans

Correct Answer: [A] particle

4) PORTLY

[A] stout

[B] lunch

[C] kill

[D] won

Show Ans

Correct Answer: [A] stout

5) NIMBLE

[A] agile

[B] obscure

[C] offer

[D] useless

Show Ans

Correct Answer: [A] agile

6) EXTOL

[A] arbitrate

[B] praise

[C] timbrel

[D] zany

Show Ans

Correct Answer: [B] praise

7) LOAF

[A] spend time idly

[B] cullous

[C] advice

[D] doglick

Show Ans

Correct Answer: [A] spend time idly

8) TURBULENT

[A] agitated

[B] brawl

[C] dear

[D] moist

Show Ans

Correct Answer: [A] agitated

9) IMPROPER

[A] inapt

[B] irritable

[C] sense

[D] boat

Show Ans

Correct Answer: [A] inapt

10) COMMANDEER

[A] to take possession of

[B] wave threateningly

[C] to make less severe

[D] to burn into

Show Ans

Correct Answer: [A] to take possession of

11) WEIRD

[A] get

[B] fire

[C] supernatural

[D] blow

Show Ans

Correct Answer: [C] supernatural

12) DEARTH

[A] false

[B] peril

[C] shortage

[D] rapids

Show Ans

Correct Answer: [C] shortage

13) MALINGERING

[A] brawl

[B] sure all

[C] creating ill-will

[D] all poswerful

Show Ans

Correct Answer: [C] creating ill-will

14) EXORBITANT

[A] costly

[B] exhibit

[C] lynch

[D] excessive

Show Ans

Correct Answer: [D] excessive

15) NIMBLE

[A] agile

[B] allow

[C] keen

[D] rule

Show Ans

Correct Answer: [A] agile

 

Synonyms Test Practice with Answers

 

16) ADEPT

[A] skilful

[B] dull

[C] seasickness

[D] to the poin

Show Ans

Correct Answer: [A] skiful

17) SLIP

[A] misstep

[B] effect

[C] call

[D] invent

Show Ans

Correct Answer: [A] misstep

18) ILLULATE

[A] captivate

[B] howl

[C] fear

[D] witty

Show Ans

Correct Answer: [B] howl

19) AUGUR

[A] rule

[B] strength

[C] portend

[D] sincere

Show Ans

Correct Answer: [C] portend

20) JEOPARDIZE

[A] endanger

[B] genniune

[C] clasp

[D] bilogic

Show Ans

Correct Answer: [A] endanger

21) OBTUSE

[A] blunt

[B] aroma

[C] brawl

[D] quietly

Show Ans

Correct Answer: [A] blunt

22) IDIOSYNVCRASY

[A] singularity

[B] control

[C] fail

[D] wilt

Show Ans

Correct Answer: [A] singularity

23) EXECUTE

[A] make

[B] subdue

[C] real

[D] edited

Show Ans

Correct Answer: [A] make

24) VOLUBLE

[A] fat

[B] talkative

[C] lucky

[D] ancestry

Show Ans

Correct Answer: [B] talkative

25) NOTORIOUS

[A] noted

[B] muddle

[C] darken

[D] wise

Show Ans

Correct Answer: [A] noted

26) SHOCKING

[A] tirade

[B] horrible

[C] genial

[D] imple

Show Ans

Correct Answer: [B] horrible

27) ALLY

[A] feast

[B] betwixt

[C] quit

[D] league

Show Ans

Correct Answer: [D] league

28) GRAND

[A] skin

[B] stately

[C] show

[D] favour

Show Ans

Correct Answer: [B] stately

29) BORISH

[A] coarse

[B] unite

[C] leave

[D] impel

Show Ans

Correct Answer: [A] coarse

30) EMIT

[A] letin

[B] to keep out

[C] give off

[D] tamper with

Show Ans

Correct Answer: [C] give off

Multiple Choice Questions on Synonyms

31) VELOCITY

[A] speed

[B] mock

[C] reduced

[D] won

Show Ans

Correct Answer: [A] speed

32) AMEND

[A] difficult

[B] rectify

[C] smart

[D] dull

Show Ans

Correct Answer: [B] rectify

33) LETHAL

[A] skiful

[B] illusive

[C] deadly

[D] brawl

Show Ans

Correct Answer: [C] deadly

 

34) OSTENTATIOUS

[A] showy

[B] simple

[C] weak

[D] illusive

Show Ans

Correct Answer: [A] showy

35) PAGEANTRY

[A] splendour

[B] uproar

[C] mystery

[D] partial

Show Ans

Correct Answer: [A] splendour

36) LIGHTEN

[A] reduced

[B] alleviate

[C] crowded

[D] edited

Show Ans

Correct Answer: [B] alleviate

37) DEARTH

[A] shortage

[B] deny

[C] low

[D] reality

Show Ans

Correct Answer: [A] shortage

38) HEYDAY

[A] erase

[B] peak period

[C] woody

[D] rebuke

Show Ans

Correct Answer: [B] peak period

39) CONFUTE

[A] prove to be false

[B] various

[C] earth

[D] confound

Show Ans

Correct Answer: [D] confound

40) LACONIC

[A] fail

[B] hasty

[C] brief

[D]  short

Show Ans

Correct Answer: [C] brief

41) BANQUET

[A] hurry

[B] feast

[C] vital

[D] reproach

Show Ans

Correct Answer: [B] feast

42) UNCOUTH

[A] dirty

[B] ungraceful

[C] mock

[D] won

Show Ans

Correct Answer: [B] ungraceful

43) LIMPID

[A] drooping

[B] dull

[C] illusive

[D] shiful

Show Ans

Correct Answer: [A] drooping

44) PANDEMONIUM

[A] choos

[B] start

[C] wise

[D] permit

Show Ans

Correct Answer: [A] choos

45) LYNCH

[A] shoot

[B] cat

[C] hang

[D] get

Show Ans

Correct Answer: [C] hang

Quiz on Synonyms

46) MYSTICAL

[A] imaginary

[B] spritualy symbolic

[C] unerring

[D] shabby

Show Ans

Correct Answer: [B] spritualy symbolic

47) ODIOUS

[A] repulsive

[B] darken

[C] allow

[D] forego

Show Ans

Correct Answer: [A] repulsive

48) SOLECISM

[A] grammatical error

[B] trifle

[C] soft

[D] ugly

Show Ans

Correct Answer: [A] grammatical error

49) DISCOVER

[A] call

[B] realise

[C] tenet

[D] tour

Show Ans

Correct Answer: [B] realise

50) PRELUDE

[A] introduction

[B] region

[C] permit

[D] stop

Show Ans

Correct Answer: [A] introduction

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − four =