WBPSC Clerkship Mini Practice Set -1 [General English]

WBPSC Clerkship Mini Practice Set

Home > Practice Set >WBPSC >WBPSC Clerkship Mini Practice Set -1 [General English]

[ Question: 11 – 15 ] Fill in the blanks with appropriate word or group of words:

11. This was the first time Roshan had been found guilty. He had no ________conviction.

[A] past

[B] earlier

[C] previous

[D] former

Show Ans

Correct Answer: [B] earlier

12. The __________ to distinguish difference is the basis of science and art.

[A] power

[B] tact

[C] strength

[D] wisdom

Show Ans

Correct Answer: [D] wisdom

13. Speeding and blocking are traffic offences which lead to __________ accidents.

[A] winsome

[B] urban

[C] gruesome

[D] minor

Show Ans

Correct Answer: [C] gruesome

14. The library expects you to return each and every book that you have ___________

[A] demanded

[B] taken

[C] lent

[D] handed

Show Ans

Correct Answer: [B] taken

15. They have decided to meet the Prime Minister in order to have their_________heard.

[A] agony

[B] apathy

[C] woes

[D] sorrow

Show Ans

Correct Answer: [C] woes

[ Question: 16 – 20 ] Choose the one that is opposite or nearly opposite in meaning to the Word.

16. EGOTISTIC

[A] cynic

[B] conceited

[C] braggart

[D] humble

Show Ans

Correct Answer: [D] humble

17. ENCUMBERANCE

[A] hindrance

[B] solution

[C] support

[D] stooge

Show Ans

Correct Answer: [C] support

18. ENERVATE

[A] rejuvenate

[B] debiliate

[C] weaken

[D] complicate

Show Ans

Correct Answer: [A] rejuvenate

19. EVEN-HANDED

[A] prejudiced

[B] equitable

[C] judicious

[D] lumpen

Show Ans

Correct Answer: [A] prejudiced

20. ELOQUENT

[A] reticent

[B] voluble

[C] articulate

[D] vociferous

Show Ans

Correct Answer: [A] reticent

Updated: July 21, 2019 — 3:52 pm