WBPSC Clerkship Mini Practice Set -1 [General English]

WBPSC Clerkship Mini Practice Set

Home > Practice Set >WBPSC >WBPSC Clerkship Mini Practice Set -1 [General English]

[ Question: 21 – 25 ] Find the one where the word is correctly spelled: 

21. Find the one where the word is correctly spelt:

[A] telemetery

[B] telemetry

[C] telametry

[D] telimetry

Show Ans

Correct Answer: [B] telemetry

22. Find the one where the word is correctly spelt:

[A] incorriggible

[B] incorrigeable

[C] incorrigible

[D] incorragible

Show Ans

Correct Answer: [C] incorrigible

23. Find the one where the word is correctly spelt:

[A] trancendental

[B] transcidental

[C] transcendental

[D] traenscendental

Show Ans

Correct Answer: [C] transcendental

24. Find the one where the word is correctly spelt:

[A] diarrhoea

[B] diarhia

[C] diarrohia

[D] diarhia

Show Ans

Correct Answer: [A] diarrhoea

25. Find the one where the word is correctly spelt:

[A] incipeant

[B] incipient

[C] incipent

[D] incipiant

Show Ans

Correct Answer: [B] incipient

[ Question: 26 – 28 ] Arrange in proper order 

26. American (P) as men (Q) earn as much (R) worknig women (S)

[A] PSRQ

[B] SQRP

[C] SRQP

[D] PSRQ

Show Ans

Correct Answer: [D] PSRQ

27. Adventure programmes (P) adult programmes (Q) more than (R) children watch (S)

[A] PSRQ

[B] SQRP

[C] PRSQ

[D] SPQR

Show Ans

Correct Answer: [B] SQRP

28. To the total cost of the product (P) in reasonable proportion (Q) advertising (R) cost are no longer (S)

[A] RSQP

[B] RPQS

[C] RQSP

[D] PSRQ

Show Ans

Correct Answer: [A] RSQP

[ Question: 29 – 30 ] Insert the correct phrasal verb

29. There was a _________on the midningt train.

[A] hold up

[B] hold in 

[C] hold with

[D] hold on

Show Ans

Correct Answer: [A] hold up

30. The boss simply could not _________his inefficiency any more.

[A] put off

[B] put up with

[C] put down

[D] put across

Show Ans

Correct Answer: [B] put up with

Updated: July 21, 2019 — 3:52 pm