Bengali Current Affairs Quiz: 18 October 2019 [DOWNLOAD PDF]

Bengali Current Affairs Quiz: 18 October 2019 with Free Download PDF file for competitive exams in Govt, Railway and Bank with the latest information. Bengali Current Affairs Quiz: 18 October 2019 You can try our Current Affairs Quiz in Bengali Language Here. Bangla pdf This section will help you for better preparation for your job interview in the banking sector, govt exams, and railway exams. Thank You so much. Lets Start.

Current Affairs Quiz General Knowledge Quiz
Online Mock Test Facebook Page

Home > Current Affairs Quiz > Bengali Current Affairs Quiz: 17 October 2019

1. কোন রাজ্য ‘Shirui Lily Festival’ পালন করছে?

[A] ত্রিপুরা 

[B] মিজোরাম 

[C] মেঘালয় 

[D] মনিপুর 

Show Ans

Correct Answer: [D] মনিপুর 

2. কবি ফকির লালন শাহের 129 তম মৃত্যুবার্ষিকী কোন দেশে পালন করা হয়?

[A] ভারত 

[B] নেপাল 

[C] শ্রীলংকা 

[D] বাংলাদেশ 

Show Ans

Correct Answer: [D] বাংলাদেশ 

3. ‘Hurun Global Unicorn List 2019’ -এ ভারতের র‌্যাঙ্ক কত?

[A] 1st

[B] 2nd

[C] 3rd

[D] 4th

Show Ans

Correct Answer: [C] 3rd

4. সম্প্রতি খবরে প্রকাশিত ‘Nashri Tunnel’ টি কোথায় অবস্থিত?

[A] বিহার 

[B] উত্তরাখন্ড 

[C] জম্মু ও কাশ্মীর 

[D] রাজস্থান 

Show Ans

Correct Answer: [C] জম্মু ও কাশ্মীর 

5. Indo-French Knowledge Summit 2019 কোন শহরে অনুষ্ঠিত হয়েছিল?

[A] Pune

[B] Delhi

[C] Paris

[D] Lyon

Show Ans

Correct Answer: [D] Lyon

6. World Students’ Day (WSD), কোন বিখ্যাত ব্যক্তিত্বের জন্মবার্ষিকী উপলক্ষে পালিত হয়?

[A] Lala Lajpat Rai

[B] APJ Abdul Kalam

[C] Bal Gangadhar Tilak

[D] Mother Teresa

Show Ans

Correct Answer: [B] APJ Abdul Kalam

7. Surender Singh কোন খেলার সঙ্গে যুক্ত?

[A] Powerlifting

[B] Wrestling

[C] Boxing

[D] Weightlifting

Show Ans

Correct Answer: [A] Powerlifting

8. ‘Japan Open Tennis Title 2019’ কে জিতল?

[A] Rafael Nadal

[B] Andy Murray

[C] Roger Federer

[D] Novak Djokovic

Show Ans

Correct Answer: [D] Novak Djokovic

9. World Post Day (WPD) 2019 কবে পালিত হয়?

[A] October 9

[B] October 15

[C] October 10

[D] October 7

Show Ans

Correct Answer: [A] October 9

10. World Mental Health Day (WMHD) 2019 -এর থিম কি ছিল?

[A] Mental health and older adults

[B] Living with Schizophrenia

[C] Dignity in Mental Health

[D] Mental Health Promotion and Suicide Prevention

Show Ans

Correct Answer: [D] Mental Health Promotion and Suicide Prevention