Bengali Current Affairs Quiz: 22&23 October 2019 [DOWNLOAD PDF]

Bengali Current Affairs Quiz: 22&23 October 2019 with Free Download PDF file for competitive exams in Govt, Railway and Bank with the latest information. Bengali Current Affairs Quiz: 22&23 October 2019 You can try our Current Affairs Quiz in Bengali Language Here. Bangla pdf This section will help you for better preparation for your job interview in the banking sector, govt exams, and railway exams.

Current Affairs Quiz General Knowledge Quiz
Online Mock Test Facebook Page

Home > Current Affairs Quiz > Bengali Current Affairs Quiz: 22&23 October 2019

1. কোন দেশ ভারতের সঙ্গে ডাক সেবা বন্ধ করে দিয়েছে?

[A] চীন 

[B] ভুটান 

[C] থাইল্যান্ড 

[D] পাকিস্তান 

Show Ans

Correct Answer: [D] পাকিস্তান 

Expl : দুই দেশের মধ্যে ডাক ​​পরিষেবা বন্ধ করে দিয়েছে পাকিস্তান। ভারত ও পাকিস্তান বিভক্তির পরে ইতিহাসে প্রথম এই ঘটনা ঘটেছে। দুই দেশের মধ্যে এত উত্তেজনা সত্ত্বেও এই পরিষেবাটি কখনও থামানো হয়নি

2. NCRB প্রকাশিত সর্বশেষ প্রতিবেদন অনুসারে কোন রাজ্য মহিলাদের বিরুদ্ধে অপরাধের তালিকায় শীর্ষে ছিল?

[A] Uttar Pradesh

[B] Bihar

[C] Rajasthan

[D] Haryana

Show Ans

Correct Answer: [A] Uttar Pradesh

3. বিশ্বব্যাপী জাতিসংঘ দিবসটি কখন পালন করা হয়?

[A] 24th October

[B] 22nd October 

[C] 23rd October

[D] 25th October

Show Ans

Correct Answer: [A] 24th October

4. Indian Banks’ Association (IBA) -এর নতুন চেয়ারম্যান পদে কে নিযুক্ত হয়েছেন?

[A] Rajnish Kumar

[B] Rakesh Kumar

[C] Madhav Kalyan

[D] S S Mallikarjuna Rao

Show Ans

Correct Answer: [A] Rajnish Kumar

5. Pro Kabaddi League (PKL) 2019 খেতাব অর্জন করেছে কোন দল?

[A] U Mumba

[B] Patna Pirates

[C] Dabang Delhi

[D] Bengal Warriors

Show Ans

Correct Answer: [D] Bengal Warriors

6. World Osteoporosis Day (WOD) 2019 -এর থিম কি?

[A] Strong Women Make Stronger Women

[B] Stop at One: Make your First Break your Last

[C] Love your bones and Protect your future

[D] Real Men Build Their Strength from Within

Show Ans

Correct Answer: [C] Love your bones and Protect your future

7. “A Sorrow Beyond Dreams” বইটির লেখক কে?

[A] Peter Handke

[B] Kazuo Ishiguro

[C] Bob Dylan

[D] Olga Tokarczuk

Show Ans

Correct Answer: [A] Peter Handke

8. ‘The Don’ পুরষ্কারটি কোন দেশের স্পোর্টস সর্বোচ্চ ব্যক্তিগত সম্মান?

[A] ইংল্যান্ড 

[B] নিউজিল্যান্ড 

[C] দক্ষিন আফ্রিকা 

[D] অস্ট্রেলিয়া 

Show Ans

Correct Answer: [D] অস্ট্রেলিয়া