Bengali Current Affairs Quiz: 2nd October 2019 [DOWNLOAD PDF]

Bengali Current Affairs Quiz: 2nd October 2019 with Free Download PDF file for competitive exams in Govt, Railway and Bank with the latest information. Bengali Current Affairs Quiz: 2nd October 2019 You can try our Current Affairs Quiz in Bengali Language Here. Bangla pdf This section will help you for better preparation for your job interview in the banking sector, govt exams, and railway exams.

আমাদের জনপ্রিয় পাতা গুলি হল – Current Affairs Quiz | Question Answer | Online Mock Test

Home > Current Affairs Quiz > Bengali Current Affairs Quiz: 2nd October 2019

1. আন্তর্জাতিক অপেরা গায়িকা Jessye Norman, যিনি সম্প্রতি ইন্তেকাল করেছেন, কোন দেশের নাগরিক?

[A] ফ্রান্স 

[B] সুইডেন 

[C] UK

[D] USA

Show Ans

Correct Answer: [D] USA

2. Press Information Bureau (PIB) -এর নতুন মহাপরিচালক পদে কে নিযুক্ত হয়েছেন?

[A] Sitanshu Kar

[B] KS Dhatwalia

[C] Satyendra Prakash

[D] Ira Joshi

Show Ans

Correct Answer: [B] KS Dhatwalia

3. N Wilson Singh কোন খেলার সঙ্গে যুক্ত?

[A] দাবা 

[B] বক্সিং 

[C] হকি 

[D] সাঁতার 

Show Ans

Correct Answer: [D] সাঁতার 

4. সম্প্রতি 94 তম ‘Military Nursing Service (MNS)’ উত্থাপন দিবস ভারতে কোন তারিখে পালিত হয়েছে?

[A] 1 October

[B] 22 September

[C] 2 October

[D] 30 September

Show Ans

Correct Answer: [A] 1 October

5. International Translation Day (ITD) 2019- এর থিম কি ছিল?

[A] Translate with respect for everyone

[B] Enthusiasm in translation and interpreting

[C] Translation and interpreting: connecting worlds

[D] Translation and Indigenous Languages

Show Ans

Correct Answer: [D] Translation and Indigenous Languages

6. ব্রিটিশ পার্লামেন্টে কাকে ‘India’s Most Powerful Women in Media’ পুরস্কার দেওয়া হয়েছে?

[A] Neha Dixit

[B] Kalli Purie

[C] Rana Ayyub

[D] Shoma Chaudhury

Show Ans

Correct Answer: [B] Kalli Purie

7. International Egg Commission (IEC) -এর চেয়ারম্যান কে নিযুক্ত হয়েছেন?

[A] Anuranjan Jha

[B] Suresh Chitturi

[C] Harish Khare

[D] Patricia Mukhim

Show Ans

Correct Answer: [B] Suresh Chitturi

8. ‘International Day of Older Persons – 2019’ -এর থিম কি ছিল?

[A] The Journey to Age Equality

[B] Longevity: Shaping the Future

[C] Rights of Older Persons

[D] Take A Stand Against Ageism

Show Ans

Correct Answer: [A] The Journey to Age Equality