Fill in The Blanks With Suitable Words Pdf

Fill in The Blanks With Suitable Words Test Practice With Answers Pdf – In this Post, We Provide the 100 best Fill in Blanks With Suitable Words MCQ for TET, IBPS, SBI, RRB, RBI, SSC for all Competitive Exam. Here you will getFill in The Blanks With Suitable Words, Fill in The Blanks With Suitable Words with Answers, Fill in The Blanks With Suitable Words Online, Fill in The Blanks With Suitable Words Exercises, Fill in The Blanks With Suitable Words PDF. Read other General English post and Join Our Telegram Channel to Get a Free PDF.

Fill in The Blanks With Suitable Words

1) If you drink too much, it will ___ your judgment.

[A] impair

[B] impede

[C] denied

[D] refused

Show Ans

Correct Answer: [A] impair

2) Since amit was an ___ photograper he did not charge any money for taking our picture.

[A] near

[B] legal

[C] asked

[D] amateur

Show Ans

Correct Answer: [D] amateur

3) The bill in the perliament was ___ by fifty five people.

[A] carried

[B] imagine

[C] groped

[D] voted

Show Ans

Correct Answer: [A] carried

4) He has no special liking ___ mathematics.

[A] in

[B] the

[C] be

[D] for

Show Ans

Correct Answer: [D] for

5) The script was written ___ black ink.

[A] in

[B] has

[C] from

[D] shall be

Show Ans

Correct Answer: [A] in

6) If I ___ a docotr, I would serve the poor.

[A] were

[B] was

[C] am

[D] had been

Show Ans

Correct Answer: [B] was

7) He ___ asleep while he was driving.

[A] goes

[B] proper

[C] fell

[D] about

Show Ans

Correct Answer: [A] goes

8) These medicines are ___ for curing cold.

[A] went

[B] effective

[C] falls

[D] poet

Show Ans

Correct Answer: [B] effective

9) The ___ has expressed his love for nature in his poem.

[A] writer

[B] proper

[C] poet

[D] behind

Show Ans

Correct Answer: [C] poet

10) The bus standis directly ____ the police station.

[A] about

[B] across

[C] after

[D] behind

Show Ans

Correct Answer: [D] behind

11) Some people in Punjab ____ from voting in the last election.

[A] impair

[B] withheld

[C] declined

[D] refrained

Show Ans

Correct Answer: [D] refrained

12) The judge used his ___ power and left him off with reprimand.

[A] discretionary

[B] called

[C] false

[D] asked

Show Ans

Correct Answer: [A] discretionary

13) Many areas of the city were ___ into darkness for many hours.

[A] merged

[B] called

[C] plunged

[D] spread

Show Ans

Correct Answer: [C] plunged

14) It is true

[A] he who gave me the message

[B] he give me the message

[C] he was gave me the message

[D] him who gave me the message

Show Ans

Correct Answer: [C] he was gave me the message

15) His ___ had no place in our serious conversation.

[A] concatenation

[B] ferried

[C] surpine

[D] cirque

Show Ans

Correct Answer: [A] concatenation

16) The captain was not confident ____ his victory.

[A] with

[B] is

[C] it

[D] of

Show Ans

Correct Answer: [D] of

17) ___ is Smt. Bhatnagar? She is a teacher.

[A] It

[B] Who

[C] Waits

[D] Fast

Show Ans

Correct Answer: [B] Who

18) Authority ____ when it is not supported by the moral purity of its user.

[A] crumbies

[B] role

[C] who

[D] where

Show Ans

Correct Answer: [A] crumbies

19) ___ learning does not help the mental growth of a students.

[A] Waits

[B] Fast

[C] Prevails

[D] Assisted

Show Ans

Correct Answer: [D] Assisted

20) He felt no ___ as he plunged the knife into her back.

[A] morals

[B] scruple

[C] qualms

[D] conscience

Show Ans

Correct Answer: [C] qualms

Fill in The Blanks With Suitable Words with Answers

21) The Government agreed to pay compensation ___ damaged crops, land and cattle.

[A] for

[B] of

[C] at

[D] over

Show Ans

Correct Answer: [A] for

22) Hard work has told ____ his health, and now he can’t work for more then two hours.

[A] on

[B] in

[C] to

[D] down

Show Ans

Correct Answer: [A] on

23) A seventeen year old is not ___ to vote an election.

[A] old enough

[B] enough old as

[C] enough old

[D] as old enough

Show Ans

Correct Answer: [B] enough old as

24) The sun ___ at six this morning.

[A] very

[B] raised

[C] too

[D] rose

Show Ans

Correct Answer: [D] rose

25) The concetied man was forward and ____ in his attitude.

[A] thrasonical

[B] simian

[C] wimple

[D] fallow

Show Ans

Correct Answer: [A] thrasonical

26) Man’s fate is ___

[A] anxiety

[B] ineluctable

[C] virtignous

[D] laconic

Show Ans

Correct Answer: [B] ineluctable

27) The more your action and though are allied and ___ the happier your grow.

[A] integrated

[B] horizon

[C] has

[D] gives

Show Ans

Correct Answer: [A] integrated

28) Many of the advances of civilisation have been conceived by young people just on the ____ of adulthood.

[A] horizon

[B] peak

[C] threshold

[D] offers

Show Ans

Correct Answer: [C] threshold

29) Wheat ____ carbohydrates, vitamins, proteins and dietary fiber in our daily diet.

[A] gives

[B] provides

[C] and

[D] out

Show Ans

Correct Answer: [B] provides

30) The cinema ___ a welcome escape from cramped and dull city life and the Indians are avid movie goers.

[A] and

[B] work

[C] peak

[D] offers

Show Ans

Correct Answer: [D] offers

31) My boos ___ my request to increase my allowance.

[A] declined

[B] refused

[C] denied

[D] hinder

Show Ans

Correct Answer: [B] refused

32) We hold this truth to be ___ that all men are created equal.

[A] self-evident

[B] unknown

[C] useless

[D] called

Show Ans

Correct Answer: [A] self-evident

33) His death is a great blow, most terrible to _

[A] sustain

[B] bear

[C] gripped

[D] surplus

Show Ans

Correct Answer: [B] bear

34) So long as ___ tries to do his best, it matters little who wins.

[A] everyone

[B] for

[C] anyone

[D] some

Show Ans

Correct Answer: [A] everyone

35) The pen ___ mighter than the sword.

[A] has

[B] with

[C] is

[D] will be

Show Ans

Correct Answer: [C] is

36) She can’t pass in the examinitaion ___ she labours hard.

[A] before

[B] unless

[C] scaled

[D] moved

Show Ans

Correct Answer: [B] unless

37) The brilliant sutdents will be ___ scholarships.

[A] awarded

[B] imbibes

[C] decides

[D] rewarded

Show Ans

Correct Answer: [A] awarded

38) The dictionary of a language ___ usage.

[A] imbibes

[B] describes

[C] meekly

[D] heavly

Show Ans

Correct Answer: [B] describes

39) “Mind your business”, he said ___

[A] heavily

[B] clumsily

[C] sharply

[D] meekly

Show Ans

Correct Answer: [C] sharply

40) Her ___ manner embrrased the others at the party.

[A] awkward

[B] fallow

[C] ferried

[D] cirque

Show Ans

Correct Answer: [A] awkward

Fill in The Blanks With Suitable Words Online

41) In large cities people are cut ___ from nature.

[A] out

[B] off

[C] through

[D] of

Show Ans

Correct Answer: [B] off

42) I am disgusted ___ their habits.

[A] with

[B] from

[C] at

[D] bad

Show Ans

Correct Answer: [C] at

43) ____ and accident, the train will arrive in time.

[A] Barring

[B] Aroused

[C] Raised

[D] Despite

Show Ans

Correct Answer: [A] Barring

44) In many ways, riding a bucycle is similar to ___

[A] when driving a car

[B] the driving of a car

[C] when you drive a car

[D] driving a car

Show Ans

Correct Answer: [D] driving a car

45) The ___ was very infomative during the trip.

[A] cicerone

[B] cirque

[C] sapient

[D] ferried

Show Ans

Correct Answer: [A] cicerone

46) He lost his ___ of key in the bus.

[A] bunch

[B] grap

[C] set

[D] bundle

Show Ans

Correct Answer: [A] bunch

47) This machine is difficult to build ___ easy to maintain.

[A] if

[B] has

[C] but

[D] on

Show Ans

Correct Answer: [C] but

48) To ___ the demand, we have seen a whole new crop of public schools.

[A] cope for

[B] cope in

[C] cope with

[D] cope out

Show Ans

Correct Answer: [C] cope with

49) There has been a tradition in the west of general ___ their minds.

[A] showning

[B] speaking

[C] show

[D] speak

Show Ans

Correct Answer: [B] speaking

50) One two cuntries in the word are ___ with wealth tax.

[A] tried

[B] assembled

[C] left

[D] attached

Show Ans

Correct Answer: [C] left

51) I tried to give him some good advice but he ___ to listen.

[A] refused

[B] denied

[C] prevented

[D] agreed

Show Ans

Correct Answer: [A] refused

52) A light breeze ___ the forest fire and made it more dengerous.

[A] blew

[B] lit

[C] legal

[D] farmed

Show Ans

Correct Answer: [D] farmed

53) The topper or our college ___ his success to his father’s guidance.

[A] deep

[B] attributes

[C] spread

[D] plunged

Show Ans

Correct Answer: [B] attributes

54) Many’s finished reading the newspaper ___?

[A] hasn’t she

[B] isn’t she

[C] isn’t it

[D] wasn’t it

Show Ans

Correct Answer: [A] hasn’t she

55) Art is long and time is ___

[A] fallow

[B] wimple

[C] evanescent

[D] succinet

Show Ans

Correct Answer: [C] evanescent

56) The visit to my home town ___ many happy memories of my own childhood.

[A] faked

[B] revived

[C] until

[D] with

Show Ans

Correct Answer: [B] revived

57) He never has permitted ___ never will permit such practices in his office.

[A] nor

[B] and

[C] or

[D] of

Show Ans

Correct Answer: [B] and

 

58) The Director accepted ___ invitaiton and agreed to accompany us.

[A] our

[B] his

[C] those

[D] mine

Show Ans

Correct Answer: [A] our

59) We left the hall before the show ___ over.

[A] was

[B] took

[C] ended

[D] went

Show Ans

Correct Answer: [A] was

60) In spotie of his best efforts, he could achieve ___ success.

[A] little

[B] took

[C] extraordinary

[D] alittle

Show Ans

Correct Answer: [A] little


Fill in The Blanks With Suitable Words Exercises

61) Sarika is disgusted ___ the habits of her husband.

[A] over

[B] off 

[C] at

[D] with

Show Ans

Correct Answer: [C] at

62) You will be cured ___ his disease at the earliest.

[A] of

[B] down

[C] at

[D] with

Show Ans

Correct Answer: [A] of

63) I am feeling ____ better today.

[A] too

[B] fairly

[C] flashed

[D] rather

Show Ans

Correct Answer: [B] fairly

64) The consumer price index lists ___

[A] how much every car costs

[B] how much costs every car

[C] how much does every car cost

[D] none of these

Show Ans

Correct Answer: [A] how much every car costs

65) The mourning people were preparing for a ___

[A] monody

[B] riposte

[C] laconic

[D] simian

Show Ans

Correct Answer: [A] monody

66) The dictionary of a language ___ usage.

[A] awarded

[B] decides

[C] clumsy

[D] describes

Show Ans

Correct Answer: [D] describes

67) An Election commission team is in the state to ___ the preparedness of the administration to hold the assembly polls.

[A] ensure

[B] assess

[C] overview

[D] supervise

Show Ans

Correct Answer: [D] supervise

68) If you work beyod your capacity, you will natuarlly feel___

[A] giddy

[B] few

[C] over

[D] about

Show Ans

Correct Answer: [A] giddy

69) I have read one noverl by Premchand, I want to read ___ novel by him.

[A] all

[B] other

[C] another

[D] on

Show Ans

Correct Answer: [C] another

70) Fate smiles ___ those who untiringly grapply with stark realities of life.

[A] over

[B] out

[C] on

[D] with

Show Ans

Correct Answer: [D] with

71) If is mainly due to their strategy that the plan fell ___

[A] off

[B] away

[C] down

[D] with

Show Ans

Correct Answer: [A] off

72) Teacher advised NIkhil to give ___ bad company.

[A] out

[B] in

[C] up

[D] of

Show Ans

Correct Answer: [C] up

73) Health is too important to be ___

[A] discarded

[B] accepting

[C] neglected

[D] happened

Show Ans

Correct Answer: [C] neglected

74) He had visited many towns before ___

[A] he was returning home

[B] he returns home

[C] he had returned home

[D] he returns home

Show Ans

Correct Answer: [B] he returns home

75) In sone cuountries malaria is an ___ disease.

[A] interstitial

[B] endemic

[C] denials

[D] curses

Show Ans

Correct Answer: [B] endemic

76) His ___ features reminded me of the missing links.

[A] vertiginous

[B] estivated

[C] censer

[D] simian

Show Ans

Correct Answer: [D] simian

77) He is a weak ___ he does a lot of work.

[A] yet

[B] has

[C] and

[D] up

Show Ans

Correct Answer: [A] yet

78) Mahesh showed an ___ for sports at a very early stage.

[A] haven

[B] evaded

[C] aptitude

[D] because

Show Ans

Correct Answer: [C] aptitude

79) For ___ sake don’t tell it to others.

[A] evaded

[B] haven’s

[C] haven

[D] had been

Show Ans

Correct Answer: [B] haven’s

80) Napoleon’s army ___ to the Russian soldiers without any fight.

[A] capitulated

[B] and

[C] intuition

[D] evaded

Show Ans

Correct Answer: [A] capitulated

Fill in The Blanks With Suitable Words PDF

81) The accused ___ having made any statement.

[A] obstruct

[B] rejected

[C] denied

[D] abstained

Show Ans

Correct Answer: [C] denied

82) He failed to get the job though he was ___ for the interview.

[A] summoned

[B] absolute

[C] evident

[D] clean

Show Ans

Correct Answer: [A] summoned

83) The little girl ___ for the light switch in the dark.

[A] voted

[B] groped

[C] grovelled

[D] sustain

Show Ans

Correct Answer: [B] groped

84) He should see a doctor, ____?

[A]  should he

[B] isn’t it

[C] shouldn’t he

[D] isn’t he

Show Ans

Correct Answer: [C] shouldn’t he

85) Her ___ manner embarrased the others at the party.

[A] badinage

[B] awkward

[C] evanescent

[D] fallow

Show Ans

Correct Answer: [B] awkward

86) The clever politician ___ his way to the ministerial position in a short time.

[A] wangled

[B] repair

[C] before

[D] renew

Show Ans

Correct Answer: [A] wangled

87) His ___ had no place in our serious conversation.

[A] concatenation

[B] valence

[C] sapient

[D] tractable

Show Ans

Correct Answer: [A] concatenation

88) Have you got the ___ edition of this novel.

[A] late

[B] latest

[C] early

[D] later

Show Ans

Correct Answer: [B] latest

89) The ____ effects of the drug made her weary.

[A] surpine

[B] cirque

[C] wimple

[D] soporific

Show Ans

Correct Answer: [D] soporific

90) The mourning people were preparing for a ___

[A] morady

[B] riposte

[C] follow

[D] endemic

Show Ans

Correct Answer: [A] morady

91) He succeeded in setting possession ___ his land after a long court case.

[A] of

[B] from

[C] at

[D] to

Show Ans

Correct Answer: [A] of

92) He had a save when his car narrowly missed hitting the truck.

[A] unless

[B] close

[C] open

[D] bad

Show Ans

Correct Answer: [B] close

93) It ___ to me that she was in surable.

[A] arose

[B] rose

[C] barring

[D] occurred

Show Ans

Correct Answer: [D] occurred

94) He has been invited ___ lunch.

[A] to

[B] from

[C] with

[D] out

Show Ans

Correct Answer: [A] to

95) There is not ___ water in the glass.

[A] more

[B] little

[C] few

[D] much

Show Ans

Correct Answer: [D] much

96) It has been decided to ___ the office to give it a new look.

[A] unless

[B] renovate

[C] faked

[D] moved

Show Ans

Correct Answer: [B] renovate

97) Those who persist in their endeavour at long last trumph ___ the odds of life.

[A] on

[B] it

[C] over

[D] has

Show Ans

Correct Answer: [A] on

98) BY this time next year Manoj will ___ his University Degree in Marketing Management.

[A] have taken

[B] had taken

[C] has taken

[D] must taken

Show Ans

Correct Answer: [A] have taken

99) He expects ___ promotion in a short time.

[A] having 

[B] to get

[C] soon

[D] immediate

Show Ans

Correct Answer: [B] to get

100) He is willing to make a concession ___ the demands of his employees.

[A] on

[B] from

[C] to

[D] with

Show Ans

Correct Answer: [C] to

Fill in The Blanks With Suitable Words Pdf – Download

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =