WBPSC Clerkship Mini Practice Set -1 [General English]

WBPSC Clerkship Mini Practice Set

WBPSC Clerkship Mini Practice Set -1 [General English] নিয়ে এসেছি আপনাদের সুবিদার্থে, যাতে করে English নিয়ে আপনাদের ভীতি দূর হয়।আপনাদের কাজে লাগলে আমরা খুশি হবো। তাহলে শুরু করা যাক___

Home > Practice Set >WBPSC >WBPSC Clerkship Mini Practice Set -1 [General English]

[ Question: 1 – 5 ] Fill in the blanks with appropriate prepositions:

1. They were given admission _________the club.

[A] for 

[B] of 

[C] on 

[D] into

Show Ans

Correct Answer: [D] into

2. They worked _______union with the enemy.

[A] at 

[B] in

[C] of

[D] by

Show Ans

Correct Answer: [B] in

3. He has been doing this work __________ four hours.

[A] of

[B] for

[C] since

[D] on

Show Ans

Correct Answer: [B] for

4. He won by the force _________his arguments.

[A] in

[B] about

[C] on

[D] of

Show Ans

Correct Answer: [D] of

5. She is very affectionate __________ her Children.

[A] to 

[B] with

[C] towards

[D] for

Show Ans

Correct Answer: [C] towards

[ Question: 6 – 10 ] Mark the option closet in meaning to the capitalised:

6. COMMOTION

[A] Prevention

[B] Concession

[C] Confusion

[D] Expectation

Show Ans

Correct Answer: [C] Confusion

7. COMPETENCE

[A] Ability

[B] Hope

[C] Anguish

[D] Sincerity

Show Ans

Correct Answer: [A] Ability

8. CONCISE

[A] Small

[B] Brief

[C] Solid

[D] Strong

Show Ans

Correct Answer: [B] Brief

9. CURSORY

[A] Steady

[B] Complete

[C] Quick

[D] Regular

Show Ans

Correct Answer: [C] Quick

10. DAINTY

[A] Fragile

[B] Delicate

[C] Hopeful

[D] Defiant

Show Ans

Correct Answer: [B] Delicate

Updated: July 21, 2019 — 3:52 pm